Saturday, July 03, 2010

TEVHID ZA SREBRENICU U ARNHEMU

Pozivamo vas da dodjete na TEVHID!
U nedjelju 04. jula sa pocetkom u 13.00 s. u dzematskim prostorijama, održat ce se TEVHID u povodu petnaeste godisnjice srebreničkog masakra i genocida nad Bosnjacima.
Proučimo za njihove duse Tevhid, to je najmanje sto mozemo i trebamo da učinimo. Sjetimo se da smo i mi mogli da budemo nedužne žrtve zločinaca.
Nemojmo se zavaravati sa ljepotama ovoga svijeta nego budimo budni pričajmo i prenosimo iskustva na buduća pokoljenja da nam se ne dogodi ponovo Srebrenica.... Srebrenica smo mi svi bez obzira odakle dolazimo i šta nam se dešavalo u vrijeme okupacije na našu dragu nam Bosnu i Hercegovinu.
Ne zaboravimo ko smo, šta smo i odakle smo.
U nedjelju 11. jula u organizaciji: Stari Most, IKV PAX Christi, IZBN, Mladi BiH i BiH Platforma u Den Haagu na adresi: Het Plein sa početkom u 14.45 će se odrzati prigodan program obiljezavanja petnaeste godisnjice srebreničkog masakra i genocida nad Bosnjacima. Na očigled cijelog svijeta, u Bosni i Hercegovini u Srebrenici - zastićenoj zoni Ujedinjenih naroda, počinjen je GENOCID. Desio se zločin, najveći u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. Ne dozvolimo da se GENOCID počinjen u Srebrenici, u srcu Evrope negira, ili ne daj Boze zaboravi. Zato u nedjelju 11. jula krenimo svi u Den Haag da se sjetimo i proucimo dovu za duse nasih sehida i svojim jedinstvom kazemo `Da se nikad ne ponovi, da se nikad ne zaboravi`. Organizovani odlazak 11. Jula u Den Haag je kao i proteklih godina u organizaciji dzemata IKCa `Bosnjak` Arnhem i kluba `Bosna` Arnhem/Rheden. Polazak ispred dzematskih prostorija Maaslaan 7 Arnhem u 12.00
Postovane dzematlije molimo vas da obavijestite vasu familiju, prijatelje i poznanike da se i pored svih obaveza koje imamo, potrudimo da nadjemo vremena da prisustvujemo ovakvim aktivnostima.
Mahsuz selam
Dzematski odbor

0 Comments:

Post a Comment

<< Home